RUSS 2011

La oss ta ett lite tilbakeblikk til 2011 og se hva som skjedde i russetiden.

Årets russelåt: LMFAO - Party Rock Anthem

Årets russeknuter: kan du se her.

Se mer på facebooksiden til r

uss 2011 her.

 

HJERNEHINNEBETENNELSE

Hjernehinnebetennelse (meningitt) er infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen. Infeksjonen kan gripe over på hjernebarken , og den kan også ramme nervene som springer ut fra hjerne og ryggmarg. Encefalitt er en infeksjon i selve hjernevevet. Hjernehinnebetennelse forårsaket av meningokokkbakterien kalles også smittsom hjernehinnebetennelse.

Vanlige tegn på hjernehinnebetennelse er høy feber, medtatt allmenntilstand, omtåket bevissthet, hodepine, nakke- og ryggstivhet, kvalme, brekninger, lysskyhet og kramper. Ved sykdom forårsaket av meningokokker (en bakterie) vil den syke ha høy feber, frostanfall, avtakende bevissthet, tegn til sjokkutvikling (kald, blek, klam) og det kan oppstå blødninger i huden (utslett som ikke forsvinner når man presser et glass mot huden).

 

HVORDAN UNNGÅ HJERNEHINNEBETENNELSE I RUSSETIDA?

  • Ta deg tid til å sove ut! Kroppen trenger å få hvile, det styrker motstandskraften.

  • Unngå å drikke av samme flaske/boks/glass som andre.

  • Kyss bare kjæresten din.

  • Stump Røyken, og absolutt ikke røyk av samme sigarett som en annen.
  • Unngå å rope og skrike så mye at du blir hes og halsen sår. Dette kan gjøre slimhinnene mer mottaklig for infeksjoner.
  • Tilkall/oppsøk lege snarest dersom du eller en av dine russekamerater har symptomer på sykdom. Hvis det er meningokokkinfeksjon er det viktig å komme raskt til riktig behandling.