Rundt 1950 oppsto tradisjonen med egne russebiler. Russen samlet seg i grupper og spleiset på en gammel personbil og malte den enten rød, svarte eller blå, og skrev på tulletekster. I senere tid har det blitt normalt med reklame, og denne reklamen betaler delvis for bilen.

Etter som tiden gikk ble det vanlig å kjøpe minibusser til russebiler, siden de hadde bedre plass. Først og fremst var russebilene til å bruke under russetoget den 17.mai, men de var også greie og ha når russen skulle hit og dit. 

I de siste årene har det blitt mer og mer normalt med ett stort budsjett i russetiden. Det er mange som velger å slå seg sammen og kjøpe en buss. Enten om det er russebuss eller bil så bruker russen mye tid på å fikse den slik de vil ha den. De fleste velger å ha et stort musikkanlegg i sin bil eller buss. På russebussene er det mulig og ha et spesiallaget anlegg på taket. I noen tilfeller brukes millioner av kroner på bussene. De store budskjettene er mest utbredt i Oslo og Akershus. Det er klart at disse russene skaper et vist press for de andre. 

Tradisjonelt er bilene røde, svarte eller blå, og det er de som regel ennå mens bussene pleier å ha andre farger og ofte et tema. Bussen har som regel ett navn, og temaet til dette navnet gjenspeiles ofte i bussens utseende. 

VEGVESENET OM RUSSEBIL
BILER TIL SALGS